Kwaliteit van leven

c01-480x408

Bij rolstoelgebonden kinderen met ernstige beperkingen richt de zorg zich vooral op het verbeteren van comfort en kwaliteit van leven. Daarom is het voor onderzoekers en zorgprofessionals belangrijk om de kwaliteit van leven bij deze kinderen te kunnen meten. Hiervoor hebben we een vragenlijst ontwikkeld: Caregivers Priorities and Child Health Index of Life with Disabilities Dutch Version (CPCHILD-DV).

De CPCHILD-DV meet vanuit het perspectief van ouder/verzorger de gezondheid, het comfort en welzijn, de functionele mogelijkheden en het verzorgingsgemak bij rolstoelgebonden kinderen met ernstige beperkingen. De vragenlijst is mede ontwikkeld voor het meten van de effectiviteit van interventies die bovenstaande uitkomsten willen verbeteren of behouden.

Deze vragenlijst is een vertaling en culturele adaptatie van de CPCHILD vragenlijst die in Canada is ontwikkeld door een team onder leiding van Dr. U.G. Narayanan. Zie: The CPCHILD Project

Op deze website vindt u meer informatie over deze vragenlijst en kunt u zich registreren om de vragenlijst en bijbehorende handleiding aan te vragen.

Samenwerkingsverband

Dit project is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen UMCG Centrum voor revalidate, Rijks Universiteit Groningen research centre on profound and multiple disabilities, Revalidatie Friesland en met financiƫle ondersteuning van JKF Kinderfonds, Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting en Stichting Beatrixoord Noord-Nederland.

umcg-478x110
rug681x110
RevalidatieFriesland156x111
jkf-logo-110
KFA-logo
beatrixoord-110